Kako je sedeljka postala žurka ili nekoliko recepata za proslave

Dugo najavljivana kao pomalo dosadnjikava sedeljka za parove (i venčane ) se negde posle ponoći pretvorila u pravu žurku. Šta je to potrebno da se desi metamorfoza iz doktora Džekila u mister Hajda?

1 dobro društvo

2. interesantna klopa

3 vino, vodka, tekila i viski

4 plus odlična muzika kao začin

Prilažem i nekoliko interesantnih recepata za žurke, slavlja i okupljanja svih vrsta.

Meksička salsa (by me)

Potrebni sastojci:

2 paradajzameksička salsa

2 ljute papričice

1 crni luk

sok od jednog limuna

so i biber

Iseckati paradajz na sitno, iseckati luk i papričice, staviti sve u jednu posudu, dodati sok od limuna, so i biber. Posližiti uz tortilje ili jednostavnije sa čipsom.

Namaz od patlidžana sa bademima (by coolinarka)

2 patlidžananamaz od patlidžana

Sok od pola limuna

2 čena belog luka

Maslinovo ulje 2-3 kašike

Šaka badema

Peršun, za ukras

Prepoloviti patlidžane i peći ih u rerni. Kad su ispečeni, odvojiti meso od kore, i staviti u blender. Dodati maslinovo ulje, beli luk, sok od limuna i sve to izmiksati da bude kremasto. Sve to staviti u jednu lepu činiju, i dodati seckane bademe i peršun. Može se služiti uz čips kao umak ili na tostu.

Rolnice sa dimljenim lososom

E ovaj mi je recept stigao s dve strane, od Yahti ekipe i Strangerke i savršen je za žurke. Em izgleda lepo, em ne može da omane.rolnice sa lososom

„Ne postoji precizan recept, ali ako podjete od tortilje koju prethodno podgrejete (dobra varijanta u alu-foliji u rerni; bolja na gril tiganju) pa je zatim premažete krem sirom/kajmakom sigurno ste na dobrom putu (posna varijanta bi bila sa nekim margarinom, mada imam odredjene sumnje zamene). Ostalo je samo poredjati parčiće dimljenog lososa, listove bosiljka, sveže mirodjije, vlašca (ili pak nekoliko trakica pera mladog luka) po ukusu. Tortilju zatim srolati (ovo dobro zvuči ;), iseći rolnice i učvrstiti ih čačkalicom.
Jedna-dve čašice raki’ice i eto predjela. “ Ja sam malo modifikovala, jer nije bilo bosiljka pa je zelena salata poslužila kao alternativa. Čisto zbog boje. Belo, crveno i zeleno. Vrlo atraktivno.

Kavijar na krompiru (by me)

4 krompira, da ne budu kvrgavi, već onako, okruglasti.kavijar na krompiru

dukatela sir (može naravno bilo koji drugi)

kavijar

Skuvati krompir, iseći na kolutove, sve to staviti na neki tanjir i onda premazati sirom i kao završnicu taviti kašičicu kavijara. Lepo izgleda i lako se pravi. Jedna mogućnost serviranja je staviti dubljim čašama sa vodkom. Ja sam to ovaj put zanemarila, ali ko voli vodku-eto mu recepta.

Još su gostovali: salata od krompira i salata sa račićima (by the Watsons), zatim pileća salata i pita sa mesom by Tamburixovi, proja i celer salata by Staša, i još mnogo toga. Da li je potrebno reći da ni pola nismo pojeli? Prosto, bilo je previše hrane. Al sve je isprobano i sve je bilo mnogo lepo.

Advertisements

16 Responses to Kako je sedeljka postala žurka ili nekoliko recepata za proslave

  1. la lara kaže:

    Domacice, thumbs up!

  2. rossanna kaže:

    uhh, sjajno, pored svega nabrojanog ne moze da ne bude odlicna zabava 🙂 sretna Nova!! anna

  3. I2U kaže:

    Pa zar je samo hrana najbitnija za lep provod 🙂 salim se
    Srecna Nova godina i sve najbolje u 2008. godini

  4. seka kaže:

    Blago onima koji stobom prave zurku….
    Super ti je sve, opako dobro izgleda…

  5. Laro, nije uopšte bilo lako, samo da znaš. Celodnevna priprema.

    Anna, zabava je u potpunosti uspela. 🙂

    I2U, hrana plus muzika plus piće plus drugari. Sve to u paketu. A recepti su za moje domaćice što me čitaju, da dobiju ideje kad budu nešto slično pravile.:)

    Deda, onda na sledeću žurku dolaziš?

  6. Mr. No kaže:

    mmm rolnice… kako se pravi tortilja, ili se ona kupi negde u pekari…

    Nego, jel bilo i nekih kolača? 🙂

  7. redsandra kaže:

    ja obozhavam ove mediteranske salse!

    i pridruzhujem se chestitkama!
    mada dajem glas vishe na odabir haljetka))

  8. seka kaže:

    Hvala na pozivu, na moju zalost, tesko je ostvariti…
    Zaista bih voleo, ali me sprecavaju obaveze, kako porodicne tako i poslovne…
    Samo se vi druzite i uzivajte uz poslastice, pa povremeno ostavi poneku slicicu , cisto da mi krene zazubica…
    Srecno…

  9. feisty kaže:

    da, sta je sa slatkisima? zasto su odsutni?

  10. Mr No i Kitten, nije bilo kolača, tj bilo je al su ostali na terasi, na hladnom. Mislim da alkohol i slatko baš i nisu dobar izbor. Plus ja ne jedem slatko, pa mu to dođe nekako logično;)

  11. etotako kaže:

    E ja ne znam baš ništa što je jako lepo a da je bilo lako.
    Ali da si ga umućkala jesi.

    Ja spremam da oborim te rekorde za Božić. Pošto prvi januar uglavnom prepijem. A Božić pojedem. Tako mi se podelio organizam odavno. Na nekoj drugoj sferi.

  12. il dottore kaže:

    Svaka cast – prava si majstorica, do sada neotkriveni a sada i otkriveni talenat. Zavrsavaj neki kuvarski kurs da bi imala papir pa da otvaramo il restaurante negde u belom svetu!

  13. etotako, nije bilo lako uopšte. Celodnevna priprem. Za frizuru ostalo nekih pola sata, a za šminku 5 minuta. Al smo se zato gostili do ranih jutarnjih sati. Ja sam inače na redukovanom režimu ishrane: kačamak, musli i tako to. Ne može više ništa u želudac!

  14. Il dottore, pa vi ste se vratili međ svet! Hoću i kurs i restoran i evo stižem, spremna sam ko zapeta puška!

  15. what the fuck kaže:

    auuuu ovaj kaviar na kromiru deluje bogovski 🙂
    ja sam se ovih dana bas odvaljivala od kavijara i lososa 🙂

    Zelim ti sretne praznike !!!!

  16. wtf, kad smo stigle dotle da klopamo samo kavijar i losos! Javi se kad stignes:)

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: